Nieuws

 • Short stay verhuur mogelijk van de voormalige school vanaf tweede helft oktober 2019.

  Meer informatie?

  Lees meer
 • Alle koopwoningen zijn verkocht.

  De oplevering is medio 2020.

  Lees meer
Meer nieuws

Heerlijk wonen in vestingstad Steenwijk

Een goed woon- en werkklimaat, goed bereikbaar en een goed voorzieningenniveau: dat is Steenwijk. Gelegen in de gemeente Steenwijkerland in de provincie Overijssel en grenzend aan Friesland, Drenthe en Flevoland, heeft Steenwijk alles van de moderne stad in huis. Met een kleine 25.000 inwoners is Steenwijk de grootste kern in de gemeente Steenwijkerland, een stad met historische waarde. Steenwijk is een oude vestingstad voorzien van alle moderne gemakken waar deze tijd om vraagt.

Historie

De naam Steenwijk werd voor het eerst in het jaar 1141 genoemd, maar er zijn aanwijzingen dat Steenwijk ouder is. De plaats kreeg in 1255 stadsrechten en dat heeft geleid tot de fraaie vestingstad zoals we die nu kennen. Met stadswallen en grachten aangelegd tijdens de Tachtigjarige oorlog toen Steenwijk een strategische plaats was. Verder staan er vele historische gebouwen en monumentale panden, waardoor Steenwijk is uitgegroeid tot een stad waar mensen graag verblijven. Niet voor niets wordt de leefbaarheid door inwoners van Steenwijk met een ruime voldoende beoordeeld.

Bereikbaarheid

Steenwijk is als centrum van de wijde regio uitstekend bereikbaar, zowel over de weg, spoor als over het water. De plaats ligt direct aan de snelweg A32, tussen Heerenveen en Meppel, en is via 3 afritten te bereiken. Steenwijk ligt ook aan het spoor, tussen Leeuwarden en Zwolle en beschikt over een Intercity station. Over het water is de plaats te bereiken via het Steenwijkerdiep. Dit water is de schakel tussen diverse waterwegen rond Steenwijk, het merengebied in de kop van Overijssel en de Friese waterwegen.

Natuur

Steenwijk ligt centraal in een prachtige, natuurrijke omgeving, met bossen, heide en weide. Zo ligt de stad vlakbij Nationaal Park Weerribben – Wieden, met Giethoorn als meest bekende plaats. Maar, ook Havelte, met de Havelterberg en liggend in een bosrijke omgeving, is snel en goed bereikbaar. Aan natuurschoon, talloze fietspaden, wandelpaden en ruiterpaden is in Steenwijk en omgeving geen gebrek. Daarnaast kent de gemeente Steenwijkerland diverse schitterende en historische kernen.

Sport en cultuur

Sport en cultuur zijn in Steenwijk ruim voorhanden. De stad telt vele sportverenigingen in allerlei sporten, waar op zowel hoog – als recreatief niveau sport kan worden bedreven. Ook het cultuuraanbod is groot, met vele musea, een theater en talloze evenementen kunt u het hele jaar goed in Steenwijk terecht.

Een prachtige historie, goede bereikbaarheid, veel natuurschoon en een groot aanbod van sport, kunst en cultuur zorgen samen voor een aantrekkelijk woonklimaat in Steenwijk. In De Capelle, vlakbij het centrum van Steenwijk, kunt u dit nu zelf ervaren!

Nieuws

 • Short stay verhuur mogelijk van de voormalige school vanaf tweede helft oktober 2019.

  Meer informatie?

  Lees meer
 • Alle koopwoningen zijn verkocht.

  De oplevering is medio 2020.

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Greveling Adviesgroep
Goeman Borgesiusstraat 7
8331 JZ Steenwijk

0521 - 523 505
 • Woningen

  Woningen

  Het plan De Capelle bestaat uit 13 woningen, verdeeld over 2 rijen van 8 en 5 woningen. De 2 rijen komen haaks op elkaar...

  Lees meer
 • Locatie

  Locatie

  Waar ooit de Capelleschool stond, worden 13 landelijke rijwoningen gebouwd. Woonlocatie De Capelle ligt dichtbij het...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.